23 Mayıs 2007 Çarşamba

PANDİSPANYA


Bugün yeni silikon kalıbımı denemek istedim.Onun için yumurtaları sabah buzdolabından çıkardım. Biliyorsunuz kek yaparken yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.
Kalıp 8 yumurtalı bir karışımı alacak gibi geldi. Akşam üzeri mutfağa geçtim.
Mutfak tartımda 240 gr şeker,240gr un tarttım.
Unun üstüne bir paket vanilya ve bir çay kaşığı kabartma tozu koydum. Bu üçlüyü beraberce eledim.Bir limonun kabuğunu, rendenin ince tarafıyla rendeledim.Küçük bir tabakta sırasını beklesin diye bir kenara koydum.
Ayaklı blendrımın içine 8 yumurta kırdım. Üstüne şekeri döküp çalıştırdım. İnanın, 5 dakika dolmadan yumurta şekere öyle bir sarıldıki müdahale etmesem kaseden aşağı atlıyorlardı.Göz göz tabir edilen bu karışımın üstüne unu yavaş yavaş ilave ettim. Unu karışıma iyice yedirmeli ama uzun ve hızlı olmamasına dikkat etmeli. En son limon kabuğunuda içine karıştırıp pastamı yeni kalıbıma boşalttım.
Pandispanyayı yapmaya başlarken 175 dereceye yaktığım fırına koydum.
Sonucu sizin için resimledim. Afiyet olsun.
Malzemeler

8 Yumurta
240 gr şeker
240 gr un
1 Limon kabuğunun rendesi
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya

Pandispanyayı kalıbınızın büyüklüğüne göre yumurta ile yapabilirsiniz.Tek yapacağınız bir yumurtaya 30 gr şeker,30 gr un koyacaksınız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, pandispanya nefis görünüyor. Altında çiçek desenleri var galiba. çok hoşuma gitti. Bu sırada sitenizle rastlantı tanıştım. Sizi tanıdığıma sevindim. Takipteyim.

Sımmsıcak sevgiler...

http://misss.blogcu.com

Yayla Sakızı dedi ki...

Zerrin hanım,bende bana rastladığınız için çok memnunum.Tarifimi aynen yapın.Hem bozulma riski yok,hem yağsız olduğu için kalorisi daha azdır.Ben diyabetli misafirim geleceği zaman içine, tadına bakarak diyabet şekeri koyar öyle pişiririm.Teşekkür ederim.Afiyet olsun.