9 Mayıs 2007 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar...BAHAR GÜZELİ !


Gerekli malzemeler

4 tane enginar
350 gr kavanozda garnitür
1 Portakal
1 Orta boy kuru soğan
1/2 Kahve fincanı zeytinyağ
1/2 limon
1 Tatlı kaşığı un
Birkaç dal dereotu

Enginarı, herzaman tanıdığınız bir yerden alınız.Kılçıklı çıkarsa emeğinize ve paranıza yazık olur.
Eve getirdiğiniz enginarları, tek tek yıkayıp ,ortadan kestiğiniz limonun yarısı ile hertarafını
limonlayın.Tencerenize zeytinyağını dökün,üstüne soğanı küçük (çintme şeklinde)küçük doğrayın.

Soğanın rengini karartmadan, portakalı sıkıp suyunu, 1 kaşık unu ve yarım limon suyunu da tencereye ilave edin.Bir bardak da su koyup kaynatın.Tabii kararınca tuz ekleyerek.Kaynayan bu malzemelerin üstüne, çukur tarafları alta gelmek üzere enginarları yerleştirin.

Yavaş ateşte,lokum gibi pişen enginarları, el kevgiriyle servis tabağına alıp, tenceredeki malzemenin üstüne, süzgece koyup sudan geçirdiğiniz garnitürü ilave edin.

Eğer suyu fazla ise, tencerenin kapağı açık ve yüksek ateşte pişirin.
Yağında kalan malzemeyi,kaşıkla çukur tarafları üste gelmek üzere servis tabağına koyduğunuz enginarların üzerine paylaştırıp dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: