23 Ağustos 2007 Perşembe

Sali yemegi


Herkese selam diyerek hemen sali gunu yaptigim yemegi sizlere anlatmak istiyorum. Begendi ve et hepinizin yaptigi muhtesem ikilidir. Daha once de soyledigim gibi her yigidin yogurt yeyisi farkli oldugu icin ben de yazmakta bir mahsur gormuyorum.

Gerekli malzemeler:

6-7 Patlican
1 Bardak Sut
1 Kahve fincani yag
3 Dolu corba kasigi un
1/2 Bardak rendelenmis taze kasar peyniri
Tuz, Karabiber

Yedi tane patlicani benim icin harika bir alet olan kozleme tenceresinde kozleyerek soydum. Kararmasin diye ustune biraz limon ve biraz tuz atip catalla ezdim. Teflon tencereye bir kahve fincani yag ve ustune uc corba kasigi un koydum. Un kararmadan ama o guzel kokusu cikana kadar yag ile cevirip kivamini bulunca uzerine bir bardak kadar sut ilave ettim. Eger topaklanirsa el blenderi ile krema kivamina getirebilirsiniz. Simdi tencereye patlicani ilave edelim. (Sakin blenderini patlicani ilave ettikten sonra kullanmayin. Pure gibi oluyor ve butun havasi bozuluyor. Tecrube ile sabittir) Tuz ve karabiber ile tatlandirin.Rende kasari da ekleyin.Iki gobek attiktan sonra altini sondurun.

Buzdolabinda bulunan dort parca kalin biftegi cikardim. Duduklu tencereye iki parmak kalinliginda tereyag koydum. Bifteklerin iki tarafini kizarttiktan sonra tencereden cikarip bir tabaga aldim. Tencereye bir kasik un ve yarim kasik biber salcasi ilave ettim. Onlari hafif ateste karistirirken uzerine rendelenmis iki domatesi ilave ettim.B ir cay bardagi kaynar suyu da ekledim. Kizarttigim etleri tencereye tekrar koyup karabiber ile tatlandirdim. Salca koydugum icin daima tuzu cok dikkatli eklerim. Siz de oyle yapin lutfen. Duduklu tencerenin kapagini kapattim. Halkalar disari ciktiktan sonra altini kisip 20 dakika sonra da sondurdum. Et cok guzelmis. Yumusacik ve lezzetli oldu.

Yapan herkesin eline saglik. Afiyet olsun.

9 yorum:

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.....

Ceylan dedi ki...

Bayılırım Fatoş Yenge'nin Beğendisine ! Olsa da yesek keşke! Londra'dan Bakü'ye kargolamak mümkün mü ??
Fatoş Yengecim şöyle bir 1 hafta da bizde kalsanız ne güzel olur? Pınar'ımın sütleri ne güzel yarıyordur İpek kızımıza şimdi!
Ellerinize sağlık. Öpücükler - dördümüzden!

Tijen dedi ki...

Et yemediğim için üzerinden tatmam ama beğendisini çok severim. Ellerinize sağlık. (Biliyorum geciktim ama siteniz artık Mutfakta Zen'in linkleri arasında.)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

iyi de bugün perşembe
bu yemeği salı günü yapmak gerekmiyo mu adna yakışsın
şaka bir yana çok güzel görünüyor
ellerine sağlık

Hülya YILMAZ dedi ki...

Nerelerdesin yayla sakızı?

Sevdiklerinle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu nice güzel bayramlar diliyorum.

Tuba dedi ki...

Mutlu bayramlar diliyorum, sevgiler uzaklardan...

Adsız dedi ki...

BU KÖZLEME TENCERESİNİ NEREDEN ALDINIZ ACABA

İSTANBULDA VAR MI Kİ?

ÖZLEM

Adsız dedi ki...

LÜTFEEEN YAYLA SAKIZI, ŞU KÖZLEME TENCERESİNİN YERİNİ SÖYLE ÇOK ACİL ALMAM GEREKİYOR LÜTFEEENNN
ÖZLEM

Adsız dedi ki...

sahibinden.com da satın alabirsiniz közlemeç yazın çıkar