20 Ağustos 2007 Pazartesi

Pazar ogle yemegi

Bu sabah ne yemek yapsam diye dusundum.Aklima kizimin ic pilavi cok sevdigi geldi.Dolaba baktim uzum ve fistik var.Cocuklu ev, tabii ,kilolarla Baldo pirinc kuzular gibi yatiyor.Kucucuk oglumu aldim beraberce TESCO ya gittik.Giderken ve donerken gordugu herkesi selamladi ve annesine cicek topladi.Tavuk aldik.Eve donduk.

Ic Pilav

Ben ic pilavi kiymali yaparim.Cunku ciger hic yemem.Cocuklarda oyle alistilar.Verecegim tarif de kiymali .Arzu eden kiyma yerine ciger koyup oyle pisirebilir.

Malzemeler:

1 sogan
2 bardak pirinc
1 kahve fincani zeytinyagi
250 gr. kiyma
1 cay bardagi kus uzumu
1/2 cay bardagi cam fistigi
1 tatli kasigi yeni bahar
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi karabiber
1 corba kasigi toz seker


Kiymanin suyunu cektirin. Soganini kup kup icine dograyin, yagini koyun. Soganla yagi sogan pembelesena kadar karistirarak kavurun. Islamis oldugunuz pirinci suzup sogan ve kiymanin ustune ilave edin. 3-5 dakika beraberce kavurun. Kaynayan suyu pirinclerin ustune cikacak kadar ilave edin, tencerenin kapagini kapayin.

Suyunu cekmeye yakin 1 cezvenin icine koyup kaynattiginiz ve suzdugunuz kus uzumunu ve kucuk bir tavada cok az zeytinyagi ile kavurdugunuz cam fistigini pilavin ustune ilave edin. Yeni bahari, tarcini, tuzunu ve karabiberini ekleyip karistirin. Suyunu cekince 1 corba kasigi sekeri ustune serpip demlenmeye birakin.

Firinda Tavuk

Tercihe gore but veya gogus veya karisik tavugu (kisi sayisina gore) yikayip tencereye koyun. Soydugunuz ve dorde boldugunuz kucuk bir sogani, 1 patatesi, 1 havucu biraz karabiber ve tuz ilave ederek haslayin.

1 tatli kasigi biber salcasi, 1 kahve fincani yag ve 1 kahve fincani yogurdu karistirarak hasladiginiz tavuk parcalarinin her tarafina surun. Pyrexe yerlestirdiginiz tavuk parcalarin icine tavuk suyundan 1.5-2 parmak yukselene kadar ilave edin.Firina verin.Afiyet olsun.Bizim yemegimiz cok lezzetli oldu.Denerseniz umarim siz de begeneceksiniz.

Hiç yorum yok: