14 Ağustos 2007 Salı

Kizimiz geldi.Hos geldi.



Persembe gunu saat 17 55 `te Ipegimize kavustuk.Cok sukur annesi de Ipek de iyiler.Cuma gunu oglen hastaneden eve geldiler.O gunden beri cekirdek aile bireyleri ,yeni gelen bu kucuk kiza alismaya calisiyor.Bora kardesini evde birakip okula gitmek istemiyor.Dedesi,dayisi ve yengesi donduler.Ben de ay sonuna dogru evime donecegim insallah.Mersin'den Yildiz teyzesinin getirdigi kaynar (Lohusa serbeti) hazirlandi.Gelen misafirlerimize kaynarimizi ve yaninda kek ikram ediyoruz.Tabii uzeri kiz bebekli cikolatalarimizi da ihmal etmiyoruz. Bugun ELMALI PASTA yaptim.
Icindekiler:
1 Paket Margarin
3 Yumurta
250 gr Seker
500 gr Un
1 Cay Bardagi Sut
1 Paket vanilya
1 Paket Kabartma tozu
4-5 Elma (soyulmus ve yarim ay seklinde kesilmis)

Tepsiye oda sicakligindaki margarini alin ve ustune sekeri koyup iyice karistirin.Yumurtalari teker teker kirarak yedirin.Sutunu ilave edin.Unun icine kabartma tozunu ve vanilyayi koyarak beraberce eleyin ve onu da hamurunuza katip yogurun.Elde ettiginiz hamur kati olacak ve elinize yapisacaktir.Yagladiginiz kaliba hamurun yarisini koyun.(Yaymak icin parmaklarinizi zeytinyagina batirabilirsiniz.)Ustune duzgun bir sekilde bir sira elma doseyin.Kalan hamuru elmalarin ustune yayip yine yarim ay seklinde kestiginiz elmalari yerlestirin.180 dereceye ayarli firininiza koyun.Ben hamuru yapmaya baslarken firinimi yakiyorum.Bu sefer pastanin icine kepekli un koydugum icin saniyorum cok kabarmadi.Siz bizim guzel unlarimizdan vazgecmeyin.Ama lezzetine diyecek yoktu.Yapanlara afiyet olsun.Hepinize sevgi ve selamlar.






8 yorum:

Müge Hüner dedi ki...

Fatoş Ablacım;
Ne kadar sevindim anlatamam, ayy dedim gelmiş, ne güzel, o evde olmak var şimdi dedim..Ne kadar şenlikli ve gürültülü :)) bir evdir şimdi sizinki:))
Allah analı babalı büyütsün, sizleri onun başından eksik etmesin, hayırlı bir evlat olsun inşallah. Kızınıda çok tebrik ederim, sevgiler.

serinmavi dedi ki...

Hayirli olsun minik meleginiz..Allah (c.c) anali babali saglik ve huzur ile buyutmek nasip etsin...Selamlar..........

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili Muge,yine o guzel yazinla beni mutlu ettin.Tesekkur ederim.Ev tahmin ettigin gibi gurultulu.Tabii bu gurultu keyifle sarilmis durumda.Hepimiz bir taraftan kucucuk bebegi cekistirip opuyoruz.Babasi bir hafta dogum izninde.Agabeyisi(Ikibucuk yasinda!!)kardesini hic birakmiyor.Uykudan kalkar kalkmaz `nerde benim bebegim` diye Ipek`e kosuyor.Birinin sut saati,altinin deyismesi.Digerinin yemegi.Bu arada tuvalet egitimi de aldigi icin onun tuvaleti,uykusu.Tahmin edersin bizlerin yemegi.Allahin izniyle o olmazsa olmaz.Kiz hickirdi her kafadan bir ses.Dedesi yuzune ufleyin der,nenesi(yani ben)limon verelim.Annesi ay fena oluyorum hickirigi durmuyor.Babasi kokuyor altini deyistirelim.Bora benim siram ben istiyorum.Iste Mugecigim tahmin ettigin gibi.Tekrar iyi dileklerin icin tesekkur ediyorur seni opuyorum.

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili serinmavi,cok tesekkur ederim.Allah herkesin gonlune gore versin .Kizimiz bize dunya guzeli geliyor.Bahti da,sansi da dilegin gibi guzel olur insallah.Size sevgilerimi yolluyorum.Allaha emanet olun.

Nalan Ünal dedi ki...

Hadi gözünüz aydın, şu an evde ne tatlı bir telaş vardır tahmin etmek güç değil. İpek bebeğimize bir ömür boyu sağlıklı ve mutlu günler dilerim.:)
Sevgiler,
Nalan
www.tenceremiz.blogspot.com

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili Nalan iyiki beni gordun.Bu sayede ben de seni tanimis oldum.Is yerin hep dolu,kazancin hep bereketli,sagligin daim olsun.Iyi dileklerin icin sonsuz tesekkurler.Ben de nerelisin acaba diye merak ettim.Adanadan gecmisligin var mi?Sevgiler.

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Gözünüz aydın . Allah analı babalı büyütsün.

Nalan Ünal dedi ki...

Teşekkür ederim:)
Genelde yemeklerimi tadanlar egeli misin diye sorarlar ama ne egeli ne de Adana'lı değilim, Trabzon'luyum:) Adana'lıların mutfak becerilerini de hep takdir etmişimdir.

Bu arada minik İpeğimizin resimini görebilecek miyiz?