25 Temmuz 2007 Çarşamba

3 SAATTE 5 CESIT YEMEK




Blog'uma gelen herkese sevgi ve selamlar.Londra'ya geleli bugun bir hafta oldu.Misafirlik yeter deyip cocuklara yemek yapmak istedim.Once Pinar'in kontrolu icin doktora gittik.Cok sukur hersey iyi gidiyormus.Haftaya tekrar gorecegini soyledi.
Donuste yemek icin malzeme aldik.Ben de saat 15 00 da mutfaga girdim.Once zeytinyagli biber dolmasinin soganini dogradim.O pembelesirken karniyarik icin patlicanlari hazirladim.Zeytinyaglinin sogani pembelesince pirincini koydum.Pirinc ve sogan hallolurken,karniyarigin patlicanlarini kizarttim.Onlari kagit havlunun uzerine cikarip,zeytinyaglinin diger malzemelerini haziladim ve onu hafifce pisirip altini sondurdum.Karniyarigin kiymasini tencereye koyduktan sonra zeytinyagli barbunya icin bir tencere cikardim.Onun icine bir kucuk sogan cintip yagini koydum.Bizim cocuklar barbunyanin icinde havuc fazla sevmedikleri icin bir tane havuc dograyip,sarimsagini ve domatesini koyup kapagini kapattim.Barbunyanin kutusunu actim.(Burada taze barbunya olmadigi icin,konserve kullaniyoruz.Onun icin diger malzemeleri barbunyenin yumusakligina gelene kadar pisiriyorum.Suzgece dokerek ustunden su gecirdim suzulmeye birakip,karniyarigin icini hazirladim.O arada Pinar yanima geldi ve patlicanlarin gobeklerini acti.Payrekse yerlestirdigim patlicanlarin icini doldurdum,ustune biber ve domatesini koydum.Firina girmek icin hazirlanmis oldu.Bu arada yumusayan havuclarin ustune barbunyasini ,sekerini,tuzunu ilave ettim.O piserken zeytinyagli icin aldigim biberleri doldurdum.Pinar'larin bahcesindeki asmadan toplayip haslamis oldugum buzdolabinda hazir bekleyen yapraklara, artan ici sardim.Onu ocaga koyarken barbunyayi indirip bosalttim.Artan kiymadan Bora icin kofte yaptim.Evde bayat ekmek yoktu.Ben de onun yerine kiymanin icine yulaf koydum.(Cok guzel bir kofte oldu)Son olarak pirinc isladim.(Ben pilav yaparken pirinci cok kisa isliyorum.Uzerine devamli akittigim sicak suyun rengi seffaflasinca pirinci pisiriyorum)Bu arada pisen dolmayi ocaktan alip tenceresiyle disari koydum.(Burada havalar 16-17 derece arasi)Sonra pilavi pisirdim.Baktim saat 18 30 oldu.Bora parktan gelip yemegini yiyecek diye hazirladigim koftelerden iki tanesini pisirdim.Tabii bu arada cikan butun bulasiklari biriktiriyorum zannetmeyin,bosalttigim her seyi yikarim.Bora yediye ceyrek kala geldiginde yemegi hazirdi nenesi bilmece cozmeye oturmustu.Ablasi ona yemegini yedirirken,Pinar da benim icin yemekleri resimledi.Hepinize hayirli gunler diliyor ve sevgilerimi yolluyorum.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Fatoş ablacım, yine döktürmüşsün, kendimi kızının yerine koyuyorumda ooh çok şanslı, annesi gelmiş yanına, mutfaktan nefis türk yemekleri kokuları, oğlu okuldan geliyor, mis gibi köfteleri yiyor, sıcacık cıvıl cıvıl bir ortam..Sende çok güzel aktarıyorsun oradaki zamanını bize.
Bu arada oradaki hava sıcaklığının kıymetini biliyorsundur umarım, burada 45 derece civarında ve eriyoruz resmen :(
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhabalar;

tesadüfen gördüm isminizi gezeyim dedim
maşallah ne kadar maharet böyle
5 çeşit yemek
ellerinize sağlık
hepside birbirinden nefis duruyor
sevgiler

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili Esra,ben de beni gorup geldigin icin cok tesekkur ederim.Inanin,eskiden daha kisa zamanda daha cok sey yapardim.Artik saga sola carpiyor birseyler dokuyorum.Bir de onlari temizlemek icin zaman harciyorum.Tekrar tesekkur eder mutlulujlar dilerim.

Yayla Sakızı dedi ki...

Mugecigim,senin adini gorunce bir baska keyifle aciyorum mesaji.Tesekkur ederim.Cok tatlisin.Dedigin gibi bu havanin kiymetini biliyorum.Hava serin oldugu icin Pinar`in da ayaklari sismiyor.Hepimiz mutluyuz.Pisirip yiyiyoruz.Doguma kadar hepimiz kilo alacaga benziyoruz.Sevgilerimi yolluyorum.Allaha emanet ol.

Safran dedi ki...

Fatoş Hanım merhaba :)

Bloguma bıraktığınız nazik mesajınız için teşekkür ederim, ziyaretinize çok sevindim. Sayenizde çok marifetli bir hanımefendiyle ve onun güzel bloguyla tanışmış oldum...

Öncelikle ellerinize sağlık, blogunuza girer girmez bu güzel yemeklerin ve özenle hazırlanmış tabakların seyrine daldım, içimden yemeklerin görüntülerinin sevgili annemin yemeklerini anımsattığını düşündüm, çok hoşlandım... Size mesaj bırakmak için bu bölüme girdiğimde annemin adaşı olduğunuzu gördüm, tatlı bir tesadüf benim için... Bundan böyle güzel blogunuzun sıkı takipçilerinden biri olacağım, tekrar görüşmek dileğiyle, sevgilerimi gönderiyorum...

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili Safran,anneler cok ozeldir bilirim.Yemeklerimin annenin yemeklerini hatirlatmasina sevindim.Bundan boyle blog`u mu takip edecegine ayrica memnun oldum.Ben de ziyaretime gelen butun misafirlerim icin ozenli olmaya calisiyorum.Hatalarimi tekrarlamamaya gayret ediyorum.Seni opuyor ve adasima da sevgilerimi yolluyorum.

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Fatoş Hanım merhaba bende hemen iadei ziyaret yapmak istedim ve inanılmaz yemeklerle karşılaştım. Hatta birikisini gözüme kestirdim yapıcam hemen.
İnşallah bende sizin gibi hem torunlarıma yemekler yapar hem blog yazıyor olurum . Sizi çok taktir ettim.
"Dal gibisin. Sırrın ne demişsin? "
Yok dal gibi değilim resimdeki halim hamile kalmadan ve doğum yapmadan önceki halim. Hamilelikte 22 kilo aldım 15 ini verdim hala fazla 7 kilo ile yaşıyorum . Tombiş tombiş geziyorum :)

Adsız dedi ki...

Fatoş hanım çok marifetlisiniz, herşey nefis görünüyor, ellerinize sağlık, şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum, sevgiler..

Yayla Sakızı dedi ki...

Sevgili Ebru.Guzel dilekleriniz ve iltifatiniz icin tesekkur ederim.Ama inanin ben sizlerden daha deyisik ve lezzetli seyler ogreniyorum.Blog`unuzdaki Peynirli su boregi,Un kurabiyesi,Mercimekli kofte hele Irmikli pankek(Aksama cocuklara yapip arasina kaysi marmelati surecegim ve tatli olarak sofraya koyacagim)harika gorunuyor.Ellerinize saglik.Keske ben de piknikte olabilseydim.Insallah bundan sonraki toplantida bulunurum.Hepinizi cok seviyorum ve sizleri tanimak istiyorum.Esiniz ve cocuklarinizla saglikli ve mutlu gunler diliyorum.

Ceylan dedi ki...

Fatoş Yenge'cim,
Taa Londra'larda da ne güzeldöktürmüşsünüz ne güzel ! Hep diyorum Pınar çok şanslı ! Vallahi özledik sizi, yemekleri görünce midemin de sizi özlediğini anladım!!
Artık İpek her an gelebilir, ne heyecan, ne sabırsızlık vardır şimdi.
Allah size çok çok kolaylıklar versin, doğum bir avazda, güzel anneyi üzmeden, kendi de topaç gibi, sağlıkla gelsin!
İstanbul'dan öpücükler!
Not: Pikniği fena kaçırdık Fatoş Yenge'cim, bir sonrakine kesin beraber gidelim.

Adsız dedi ki...

merhaba fatoş teyze,
gerçekten insanın ağzı sulanıyor yazılarınızı okuyunca...
dün gülseren hanım geldi, ipek'in çikolatalarını aldı, inşallah sağlık ve mutlulukla gelir. şimdiden gözünüz aydın olsun.
bora, pınar ve babaya tebrikler

Tijen dedi ki...

Oralarda insanın istediği gibi malzeme bulması ne zor değil mi? Annem de beni ziyarete geldiğinde hep şikayet ediyordu. Bu fasulyeler ne böyle, böyle biber olur mu, marullar çürümüş diye... Aklıma o günler geldi şimdi.
Selamlar, sevgiler.
Tijen

Adsız dedi ki...

Halla aklım patlıcanlı pilavda daha yapamadım. Ama her akşam girip girip bakıyorum ezberledim artık.

Sevgilerimle,

İnci