3 Kasım 2008 Pazartesi

PIRASALI KOL BÖREĞİ


Pastırma yazını yaşadığımız bu güzel günlerde,Pırasalı Börek yapıp haftasonunu bir börek,birde çorbayla geçiştirelim dedim.Çorba olarak önceki gün pişirdiğim nuarın suyununa Arap aşı çorbası yaptım.Haftasonu menümüz : Çorba-Börek-Salata ve Zeytinyağlı Enginardı.Böreğimiz çok lezzetli olmuştu.Çokta kolay olduğu için sizlerle paylaşmak istedim.
1 Kg ince pırasa

250 Gr lor peyniri
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tavanıza zeytinyağını koyup, yıkayıp, ince ince doğradığınız pırasayı üstüne ekleyin.
İçine su koymadan karıştıra karıştıra pırasayı iyice pişirin.
Altını söndürdükten sonra Lor peynirini içine karıştırın.
4 Yufka
1 Çay bardağı Zeytinyağı
1 Bardak soğuk su
1 Yumurta
Bir kasenin içine suyu koyup içine zeytinyağını karıştırın.
Yufkayı tezgaha açıp , zeytinyağlı su ile ıslatın.
Islattığınız yufkayı yarım ay şeklinde katlayıp,harcını gösterdiğim gibi koyup,aynı şekilde kıvırın ve tepsiye yuvarlak olarak yerleştirin.
Artan yağlı suyun içine yumurtayı kırıp , iyice çırpın ve hepsini böreğin üstüne sürün.
Fırınınızı herzaman böreğinizi pişirdiğiniz gibi ayarlayıp , hazırladığınız Pırasalı Böreği fırına sürün.(Aynı şekilde yufkayı hazırlayıp istediğiniz malzeme ile börek yapabilirsiniz.)
Bizim gibi yanında ayran ile afiyetle yeyin.Hepinize sevgiler ve selamlar
Haftaya pazartesi misafirlerim gelecek. Onlara , Adanamızda yapılan SIKMA BÖREĞİ'ni yapmak istiyorum.İnşallah resmini çekip sizlere de anlatacağım.Sıkma Böreğinin hangi yörenin olduğunu bilmiyorum . Ama çok bilinen bir yiyecek olmadığını biliyorum.Biz ailece çok severiz.Umarım sizlerinde hoşuna gider.


2 yorum:

İLKAY dedi ki...

Sıkma böreğini ben de yapmıştım...blogumda var..dedim ya sizle biz aynı yöredeniz diye...
çok da severim gerçekten...
sevgiler,ilkay
www.pastacipapatyalar.blogspot.com

İLKAY dedi ki...

Hatta size adana'lı olarak bolg arkadaşlık ödülünü de vermiştim...
sanırım okuyamadınız...