23 Ağustos 2007 Perşembe

Sali yemegi


Herkese selam diyerek hemen sali gunu yaptigim yemegi sizlere anlatmak istiyorum. Begendi ve et hepinizin yaptigi muhtesem ikilidir. Daha once de soyledigim gibi her yigidin yogurt yeyisi farkli oldugu icin ben de yazmakta bir mahsur gormuyorum.

Gerekli malzemeler:

6-7 Patlican
1 Bardak Sut
1 Kahve fincani yag
3 Dolu corba kasigi un
1/2 Bardak rendelenmis taze kasar peyniri
Tuz, Karabiber

Yedi tane patlicani benim icin harika bir alet olan kozleme tenceresinde kozleyerek soydum. Kararmasin diye ustune biraz limon ve biraz tuz atip catalla ezdim. Teflon tencereye bir kahve fincani yag ve ustune uc corba kasigi un koydum. Un kararmadan ama o guzel kokusu cikana kadar yag ile cevirip kivamini bulunca uzerine bir bardak kadar sut ilave ettim. Eger topaklanirsa el blenderi ile krema kivamina getirebilirsiniz. Simdi tencereye patlicani ilave edelim. (Sakin blenderini patlicani ilave ettikten sonra kullanmayin. Pure gibi oluyor ve butun havasi bozuluyor. Tecrube ile sabittir) Tuz ve karabiber ile tatlandirin.Rende kasari da ekleyin.Iki gobek attiktan sonra altini sondurun.

Buzdolabinda bulunan dort parca kalin biftegi cikardim. Duduklu tencereye iki parmak kalinliginda tereyag koydum. Bifteklerin iki tarafini kizarttiktan sonra tencereden cikarip bir tabaga aldim. Tencereye bir kasik un ve yarim kasik biber salcasi ilave ettim. Onlari hafif ateste karistirirken uzerine rendelenmis iki domatesi ilave ettim.B ir cay bardagi kaynar suyu da ekledim. Kizarttigim etleri tencereye tekrar koyup karabiber ile tatlandirdim. Salca koydugum icin daima tuzu cok dikkatli eklerim. Siz de oyle yapin lutfen. Duduklu tencerenin kapagini kapattim. Halkalar disari ciktiktan sonra altini kisip 20 dakika sonra da sondurdum. Et cok guzelmis. Yumusacik ve lezzetli oldu.

Yapan herkesin eline saglik. Afiyet olsun.

21 Ağustos 2007 Salı

Bora ve nenenin eli-Ipek ve nenenin eli

Yemege bir ara verelim.Benim pandispanyamla minik sercemin ellerini , nenelerinin elleriyle cektim sizlere onlari gostermek istiyorum.



20 Ağustos 2007 Pazartesi

Pazar ogle yemegi

Bu sabah ne yemek yapsam diye dusundum.Aklima kizimin ic pilavi cok sevdigi geldi.Dolaba baktim uzum ve fistik var.Cocuklu ev, tabii ,kilolarla Baldo pirinc kuzular gibi yatiyor.Kucucuk oglumu aldim beraberce TESCO ya gittik.Giderken ve donerken gordugu herkesi selamladi ve annesine cicek topladi.Tavuk aldik.Eve donduk.

Ic Pilav

Ben ic pilavi kiymali yaparim.Cunku ciger hic yemem.Cocuklarda oyle alistilar.Verecegim tarif de kiymali .Arzu eden kiyma yerine ciger koyup oyle pisirebilir.

Malzemeler:

1 sogan
2 bardak pirinc
1 kahve fincani zeytinyagi
250 gr. kiyma
1 cay bardagi kus uzumu
1/2 cay bardagi cam fistigi
1 tatli kasigi yeni bahar
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi karabiber
1 corba kasigi toz seker


Kiymanin suyunu cektirin. Soganini kup kup icine dograyin, yagini koyun. Soganla yagi sogan pembelesena kadar karistirarak kavurun. Islamis oldugunuz pirinci suzup sogan ve kiymanin ustune ilave edin. 3-5 dakika beraberce kavurun. Kaynayan suyu pirinclerin ustune cikacak kadar ilave edin, tencerenin kapagini kapayin.

Suyunu cekmeye yakin 1 cezvenin icine koyup kaynattiginiz ve suzdugunuz kus uzumunu ve kucuk bir tavada cok az zeytinyagi ile kavurdugunuz cam fistigini pilavin ustune ilave edin. Yeni bahari, tarcini, tuzunu ve karabiberini ekleyip karistirin. Suyunu cekince 1 corba kasigi sekeri ustune serpip demlenmeye birakin.

Firinda Tavuk

Tercihe gore but veya gogus veya karisik tavugu (kisi sayisina gore) yikayip tencereye koyun. Soydugunuz ve dorde boldugunuz kucuk bir sogani, 1 patatesi, 1 havucu biraz karabiber ve tuz ilave ederek haslayin.

1 tatli kasigi biber salcasi, 1 kahve fincani yag ve 1 kahve fincani yogurdu karistirarak hasladiginiz tavuk parcalarinin her tarafina surun. Pyrexe yerlestirdiginiz tavuk parcalarin icine tavuk suyundan 1.5-2 parmak yukselene kadar ilave edin.Firina verin.Afiyet olsun.Bizim yemegimiz cok lezzetli oldu.Denerseniz umarim siz de begeneceksiniz.

15 Ağustos 2007 Çarşamba

CIPRIANI




Selam okuyan her dosta.Sizlere dogumdan once gittigimiz baska bir Restorandan bahsetmek istiyordum.Hatta sizin icin yedigim ordek ve sebze haslamasinin resimlerini cektim.Gittigimiz bu lokanta Londranin sanatci,futbolcu,manken ve sosyetiklerinin gittigi bir yermis.Pinar bana Robbie Williams`in da oranin musterisi oldugunu okudugunu soylemisti.Benim cok sevdigim bir sarkici oldugu icin icimde hep onu da gorurum umidi vardi.Maalesef goremedim.Ambians cok hostu.Garsonlar krem rengi takim elbiseler giymis ve sari ipek papyon takiyordu.Masa ortuleri ve peceteler acik sari incecik ketenden ve cok albeniliydi. Sohbet guzel,ortam guzel , yemekler cok lezzetliydi.Buraya gelip yemek yiyen pisman olmaz.Daha fazla bilgi edinmek isteyenler icin adresini yaziyorum.Hepinize sevgi ve selamlar. www.cipriani.com/cipriani/locs/london/london.htm

14 Ağustos 2007 Salı

Kizimiz geldi.Hos geldi.



Persembe gunu saat 17 55 `te Ipegimize kavustuk.Cok sukur annesi de Ipek de iyiler.Cuma gunu oglen hastaneden eve geldiler.O gunden beri cekirdek aile bireyleri ,yeni gelen bu kucuk kiza alismaya calisiyor.Bora kardesini evde birakip okula gitmek istemiyor.Dedesi,dayisi ve yengesi donduler.Ben de ay sonuna dogru evime donecegim insallah.Mersin'den Yildiz teyzesinin getirdigi kaynar (Lohusa serbeti) hazirlandi.Gelen misafirlerimize kaynarimizi ve yaninda kek ikram ediyoruz.Tabii uzeri kiz bebekli cikolatalarimizi da ihmal etmiyoruz. Bugun ELMALI PASTA yaptim.
Icindekiler:
1 Paket Margarin
3 Yumurta
250 gr Seker
500 gr Un
1 Cay Bardagi Sut
1 Paket vanilya
1 Paket Kabartma tozu
4-5 Elma (soyulmus ve yarim ay seklinde kesilmis)

Tepsiye oda sicakligindaki margarini alin ve ustune sekeri koyup iyice karistirin.Yumurtalari teker teker kirarak yedirin.Sutunu ilave edin.Unun icine kabartma tozunu ve vanilyayi koyarak beraberce eleyin ve onu da hamurunuza katip yogurun.Elde ettiginiz hamur kati olacak ve elinize yapisacaktir.Yagladiginiz kaliba hamurun yarisini koyun.(Yaymak icin parmaklarinizi zeytinyagina batirabilirsiniz.)Ustune duzgun bir sekilde bir sira elma doseyin.Kalan hamuru elmalarin ustune yayip yine yarim ay seklinde kestiginiz elmalari yerlestirin.180 dereceye ayarli firininiza koyun.Ben hamuru yapmaya baslarken firinimi yakiyorum.Bu sefer pastanin icine kepekli un koydugum icin saniyorum cok kabarmadi.Siz bizim guzel unlarimizdan vazgecmeyin.Ama lezzetine diyecek yoktu.Yapanlara afiyet olsun.Hepinize sevgi ve selamlar.






6 Ağustos 2007 Pazartesi

Herkese selam diyerek sizlere burada neler yaptigimi anlatmak istiyorum. Henuz bebegimiz gelmedi. Biz de ailecek kizimin daha onceden yaptigi programi uyguluyoruz.

2 agustos persembe aksami RIVER CAFE`ye gittik. http://www.rivercafe.co.uk/ adresinden bakabilirsiniz. Iki hanimin odullu Italyan mutfagi.


Sizin icin yemegimi yemeden resmini cektim.Yalniz cep telefonumla cektigim icin cok net degil. Yolunuz duserse gidilecek bir yer. Hararetle tavsiye ederim.


Hepimizin yemekleri cok lezzetliydi. Ben onden acili izgara kalamar yedim. Pinar ana yemek olarak mercimekli ve guneste pismis domatesli levrek yedi. Heyecandan tatlilarimizin resmini cekemedik. Tatlilara hemen daldik.
Yemekten sonra nehir kenarinda yuruduk. Size manzara resmi cektim. Bir de yerlerdeki hayvanseverlere ikaz resimleri bana cok hos geldi. Onu da sizin icin resimledim.

Cuma gunu BOAT HOUSE`ye gittik ogle yemegine. Kizim Londra`da LITTLE VENICE'e cok yakin oturuyor. Burasi da kanal kenarinda cok sevimli bir yer. Oranin da resmini cektim. www.jasons.co.uk/restaurant.html adresine girip daha fazla bilgi alabilirsiniz.
















Cumartesi sabah REGENT'S PARK a gittik. Pandispanyam, dayisi ve babasi beraber ucurtma ucurdular.
















Oglen SEA SHELL diye bir balik lokantasina gittik. Internet adresi http://www.seashellrestaurant.co.uk/ Harika bir lokanta. Cok lezzetli fish & chips yedik. Burayi da oneriyorum. Eve gelince hepimiz pestil gibiydik.

Aksami ise ROYAL ALBERT HALL`da BBC`nin organize ettigi klasik muzik konserine gittik. Muhtesemdi. Burada Ekim ayinda Sezen Aksu'nun konseri varmis. Cok mutlu oldum.









Pazar gunu sabah St James' Park'a Brunch a gittik. http://www.innthepark.com/index.aspm/index.asp kahvalti yaptigimiz yerin adresi. Orasi da cok keyifli bir mekandi. Bora parkta kosustururken ben de cimenlerin uzerine uzanip devasa agaclari seyrettim.




Biraz sonra ise kanal kenarinda yuruyuse cikacagiz. Sevgiler...